Logo Sportlust Sportlust leed zaterdag in Alphen a/d Rijn in de topper tussen de nummer 1 en de nummer 2 een zure 2-0 nederlaag. Sportlust was voetballend sterker maar ARC gaf duidelijk…

aan dat er op het moeilijk bespeelbare veld niets te halen viel voor de bezoekers en gaf volledige inzet in de duels. ARC kreeg een paar kleine kansjes en ook ex-Sportlust keeper Aron Balk hield de rood-witten van een goal af. De strijd werd geleverd op het middenveld waar de scheidsrechter er een echte wedstrijd van maakte en niet voor elk wissewasje affloot, maar de mannelijke duels liet gaan.

Na de pauze een wederom gelijkopgaande wedstrijd waarin uiteindelijk ARC effectief met de kansen om ging. Eerst was het vlak na rust Van Leeuwen van ARC die beheerst de 1-0 binnen schoot. Sportlust ging op zoek naar de gelijkmaker maar de defensie van ARC bewees wederom zijn zeer solide kwaliteit. Zakaria Issarti en Rick Wils kregen een kans, maar Aaron Balk redde fenomenaal. Het was diezelfde Balk die met een verre uittrap wederom Van Leeuwen in stelling bracht, geholpen door een niet reagerende rood-witte verdediging. Vrij voor Michael de Leeuw schoot hij de 2-0 eindstand op het scorebord.

Foto’s: Arie Verhagen