Sportlust is in de Hoofdklasse uitstekend gestart. De Woerdenaren wonnen van mede-promovendus Rijsoord met 5-0. Al na tien minuten leek de wedstrijd gespeeld te zijn en werd de driepunter door de toeschouwers al stiekem bijgeschreven.

Als een raket schoten de manschappen van Patrick Loenen uit de startblokken. Al in de derde minuut kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong via een treffer van Rick Wils. Vervolgens deden ook Mark van der Weijden en Patrick Lopes Martins da Veiga nog een duit in het zakje en leek de wedstrijd gespeeld te zijn.

Pas na de pauze slaagde de formatie er in om de 4-0 en 5-0 tegen de touwen te werken. Evert Brouwers en wederom Van der Weijden lieten hun naam op het scorebord prijken. Rijsoord wist tegen het voetbalgeweld van de rood-witten maar weinig weerstand op de kunstgrasmat te bieden. “Wat betreft het resultaat kunnen we zeker tevreden zijn. Toch vond ik het voetbal vorige week over negentig minuten wel stukken beter”, aldus trainer Patrick Loenen.

Tegelijkertijd mag de Woerdense hoofdklasser tevreden zijn. Negen doelpunten voor en geen treffer geïncasseerd. Koploper in de Hoofdklasse, ook al zegt dat na twee wedstrijden niets.

Foto’s: Arie Verhagen