Logo Sportlust Sportlust ’46 heeft zijn eerste overwinning in het seizoen gehaald, uit tegen Neptunus-Schiebroek werd met 3-1 gewonnen. Een wedstrijd die Sportlust zeer terecht won ondanks…

een zeer matige tweede helft. De bezoekers startten goed, het zette vanaf het begin de gastheren op eigen helft vast. Na twaalf minuten was het raak, Aimen Said scoorde de 1-0 na een fraai opgezette aanval.

Sportlust was veruit de bovenliggende partij en Neptunus-Schiebroek moest alle zeilen bijzetten om de Woerdenaren te beteugelen. Dat lukte niet omdat eerst Thabiso van Zijl en daarna Aimen Said de bal in het vijandelijke netje lieten ploffen.

Het tweede bedrijf was kwalitatief een heel stuk minder, Sportlust hoefde niet per sé naar voren en de gastheren hadden niet de kunde om het de Woerdenaren echt moeilijk te maken. Pas in de 60e minuut van de wedstrijd kreeg Neptunus-Schiebroek zijn eerste kans, werd de bal over het doel van Van Jaarsveld geschoten.

Wel viel er een goal aan de andere zijde. Een Sportlustspeler werd duidelijk aan het shirt getrokken en wachtte op het fluitsignaal dat niet kwam. Uit het balverlies kwam een kans voor Neptunus en die werd met een mooi schot verzilverd: 1-3.

Foto’s: Sportlust-TV