Logo SportlustSportlust boekte dinsdagavond in Bergschenhoek tegen 2e klasser BVCB een degelijke overwinning in de tweede ronde van de KNVB beker. Sportlust pakte vanaf het begin BVCB goed…

aan en probeerde druk te houden op de verdediging van BVCB. Een aantal kleine kansen kreeg men, maar wist deze niet te verzilveren.

Ook BVCB kreeg wel een aantal goede kansen, maar Fabian van Jaarsveld stond een puike partij te keepen. Een verademing was Jelmer Versloot, die speelde alsof hij al jaren in de basis van de Rood-witten stond, maar de ploeg van oud-prof Jan Everse gaf goed partij en geen krimp.

Halverwege de eerste helft was het raak. Een voorzet van Rory van Gulik belandde bij Lars van de Plank: 0-1. Sportlust bleef jagen op meer en verdedigend stond het als een huis.

De tweede helft was maar net begonnen toen BVCB direct de 1-1 binnen schoot. Sportlust raakte niet van de kook en vrij snel pikte Rick Wils ook weer zijn doelpuntje mee: 1-2.

Toen echter een BVCB-speler rood kreeg, was de druk van de ketel en kon Sportlust het spelletje uitspelen. Mike Vrolijk wist drie keer te scoren, de uitslag op 1-5 te brengen en dus de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen.