Logo Sportlust Sportlust heeft een belangrijke overwinning geboekt in de thuiswedstrijd tegen Westlandia. Pas in de 90e minuut werd de beslissende treffer gescoord maar…

na het laatste fluitsignaal bleek al heel snel dat deze treffer de weg naar de nacompetitie open houd. Door de verliespartij van sc Feijenoord en het gelijke spel van FC ’s-Gravenzande heeft Sportlust wel twee overwinningen nodig, maar de kansen hiervoor zijn aanwezig en zullen de Rood-witten tot aan de laatste wedstrijd aan de bak moeten voor deelname aan het seizoenstoetje. In een kwalitatief magere wedstrijd probeerde zowel Sportlust als Westlandia aanvallend voetbal te spelen.

Het hoofdveld op sportpark Cromwijck, wat volgend seizoen vervangen zal zijn door een kunstgrasveld, was zeer hobbelig en hadden beide ploegen alle moeite om de bal rond te spelen. Een goedlopende aanval bleek moeilijk en dat deed het kijkspel geen goed. Gescoord werd er niet en gingen beide ploegen met een brilstand aan de thee.

Het spel in de tweede helft werd er niet beter op. Westlandia creëerde af en toe een kansje, maar kon Sportlust niet in verlegenheid brengen. Aan de andere kant was de thuisclub soms gevaarlijk. In de 90e minuut kwam een afgeslagen vrije schop voor de voeten van Nick Verhagen en hij liet de belangrijke 1-0 aantekenen.

Foto’s: Anno Visser