Logo Sportlust Op een zonovergoten Sportpark Cromwijk werd zaterdag de derby Sportlust tegen het Alphense ARC gespeeld. De eerste helft was niet echt hoogdravend van beide kanten.

Misschien kwam het door het warme weer maar van strijd was nog sprake. Sportlust had wel het betere van het spel en dat resulteerde uiteindelijk in de 1-0. Na een schitterende combinatie met Mitch van der Vlist schoot Rick Wils beheerst binnen. Verder gebeurde er niet veel de eerste helft en het werk dat doelman Michael de Leeuw te doen kreeg, deed hij uitstekend.

De tweede helft probeerde ARC de druk iets meer naar voren te leggen. Sportlust kwam er iets moeilijker uit maar echt gevaarlijk voor het doel werd ARC uiteindelijk ook niet.

Rick Wils ging in het strafschopgebied het duel aan met zijn tegenstander en werd onderuit gehaald. De scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip en Moussa Kalisse verzilverde dit buitenkansje. Hierna was ARC niet meer bij machte om nog iets te kunnen betekenen. Uiteindelijk maakte Rick Wils de 3-0 na zich uitstekend te hebben vrij gespeeld en beheerst de bal achter ARC-goalie Aaron Balk schoot.

Foto’s: Arie Verhagen