Logo Sportlust Nadat vorige week met 4-0 werd gewonnen in de KNVB beker van Nieuwkoop, moest Sportlust het zaterdag opnemen tegen de hekkensluiter, GJS uit Gorinchem.

 De inzet van de wedstrijd was de eerste periode titel.

Halverwege de wedstrijd stond Sportlust al op een comfortabele 3-0 voorsprong. Met een fantastische vrij trap zorgde aanvoerder Robin Demeijer voor de 1-0. Man of the match Mark van de Weijden ging in de 39e minuut goed door en nam de 2-0 voor zijn rekening. En voor rust kopte Sjoerd Vlasman Sportlust naar een probleemloze 3-0 ruststand.

Sportlust speelde ook na de thee geconcentreerd, maar was slordig in de afronding, al moet gezegd worden dat de sluitpost van GJS een aantal keren zeer goed redding bracht. Hij kon echter niet voorkomen dat in de 50e minuut Mark van de Weijden zijn tweede van de wedstrijd maakte. Negen minuten later zorgde dezelfde Van de Weijden voor de 5-0. Het slotakkoord was in de 85e minuut voor Zakaria Issarti.

Op dat moment stond Sliedrecht nog op 0-0 en was Sportlust virtueel periodekampioen, maar een late goal van Sliedrecht zorgde ervoor dat de roodwitten naast deze titel grepen.

Foto’s: Arie Verhagen