Sportlust heeft zaterdagmiddag een overwinning geboekt op GJS. Door deze zege blijft het team van Patrick Loenen de koploper. Op het slecht bespeelbare veld kreeg …

Sportlust het eerste kwartier al diverse kansen om de score te openen. Het duurde echter tot de 36e minuut voordat Mark van der Weijden het vijandelijke net vond. De Gorkumse Jonge Spartanen zorgde in de eerste helft slechts één keer voor echt gevaar. Keeper Michael de Leeuw pareerde echter de goed genomen vrije schop. Na de rust besliste invaller Rick Wils de wedstrijd. Hij schoot tien minuten voor tijd de 0-2 eindstand op het scorebord.

De gehele tweede helft domineerde de ploeg van trainer Loenen en gaf het geen enkele kans weg. Wel werd er heel slordig omgesprongen met de vele kansen.

“Dat is misschien het enige dat we ons echt kunnen verwijten. We hadden er gewoon de tweede helft nog een paar kunnen en moeten maken. Winnen was vandaag de doelstelling en dat hebben we op een zakelijke en professionele manier bereikt”, aldus een tevreden Loenen. “Het vizier kan nu volledig op de aankomende wedstrijden tegen nummer drie, Montfoort en daarna de uitwedstrijd tegen de nummer twee, Sliedrecht worden gericht”.