De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen was Sportlust te gast bij het eveneens gepromoveerde FC ’s-Gravenzande. Aan de laatste ontmoeting tussen beide kemphanen heeft FC ’s-Gravenzande nu niet bepaald goede herinneringen.

Dat was op Hemelvaartsdag 2018 op het terrein van DHC in Delft, toen beide ploegen de finale speelden om de districtsbeker van West II en Sportlust terecht met een 2-0 overwinning huiswaarts keerde. Er viel dus nog wat recht te zetten voor de thuisploeg.

Maar dat pakte heel anders uit. Sportlust nam vanaf het begin het heft in handen. Vooral spits Mark van der Weijden was een plaag voor de vijandige defensie. De bezoekers waren veruit de bovenliggende partij, maar nog erg niet succesvol in de afronding.

In de 34e minuut viel de eerste goal en stond Mark van der Weijden op de juiste plaats om af te ronden: 0-1. Vijf minuten later was het weer raak, toen een hoekschop door Glenn Geefshuijsen alert werd binnen getikt: 0-2.

Wie had verwacht dat FC ’s-Gravenzande in de tweede helft nog eens extra de mouwen op zou stropen, kwam echter bedrogen uit. Het was Sportlust dat de wedstrijd dicteerde.

In de 74e minuut was het weer prijs voor de formatie van Patrick Loenen, toen Sjoerd Vlasman de 0-3 binnen tikte. Vijf minuten later schoot Mark van der Weijden met zijn tweede treffer van de middag de wedstrijd definitief in het slot: 0-4.

Foto’s: Arie Verhagen