Sportlust heeft afgelopen zaterdagmiddag een ruime overwinning weten te behalen. De Woerdense hoofdklasser deed vooral in de eerste helft aan klantenbinding. Het Barendrechtse Smitshoek werd in het eerste deel van de voorstelling werkelijk van het kastje naar de muur gestuurd en liep tegen een 4-1 nederlaag aan.

Wanneer Sportlust in het eerste kwartier van de wedstrijd op een 3-0 voorsprong had gestaan, dan zou niemand daarvan hebben opgekeken. De ploeg van trainer Patrick Loenen trok als een wervelstorm langs de Barendrechtse verdedigers. Na een helft voetballen stond dan ook een dik verdiende 4-0 voorsprong op het bord en kon de ploeg geruststellend aan de thee.

Met de rust had Sportlust al de complete doelpuntenproductie van de middag op het bord gezet. Een eigen doelpunt, een schietgrage Mark van der Weijden, een intikker en een prima treffer van Evert Brouwers. Hij krulde de bal fraai achter de doelman van Smitshoek. Het publiek werd op het sportpark Cromwijck weer eens vermaakt, zoals wel vaker dit seizoen het geval.

Na de wedstrijd werd ook nog eens duidelijk dat de concurrentie tegen een nederlaag aanliep en dus was het een geslaagd weekend voor de rood-witten, die door deze winst opschoven naar plek twee op de ranglijst.

Foto’s: Arie Verhagen/Sportlust ‘46