Voor Sportlust stond afgelopen zaterdagmiddag de topper tegen concurrent SC Feyenoord op de rol. Een herhaling van de bekerwedstrijd eerder die week. Toen kegelden de manschappen van Patrick Loenen de Rotterdamse tegenstrevers uit het bekertoernooi en zaterdag werden de Feyenoord amateurs voor de tweede achtereenvolgende keer door de Rood-witten naar een duidelijke nederlaag gespeeld.

Door het verlies van koploper DHSC (1- 0 tegen Achilles Veen) en de nederlaag van AZSV tegen De Jodan Boys klommen de Woerdenaren tot eigen verbazing naar de top van de ranglijst van de Hoofdklasse A.

De formatie van Loenen trok met een verdiende 3-0 overwinning aan het langste eind, zonder dat het ook maar een enkele keer in de problemen kwam. Enkel in de slotfase van het duel kregen de bezoekers enkele mogelijkheden. Voor Sportlust kwamen de treffers op naam van Abdel El Hasnaoui voor de rust en Remco de Weerd en Martijn Jansen na de thee.

Een uitstekende prestatie van de Woerdense hoofdklasser. De competitie is nog lang, maar het toont wel aan dat het elftal, na de kleine dip, buitengewoon goed bezig is.

Foto’s: Arie Verhagen