Logo Sportlust Sportlust plaatste zich afgelopen zaterdagmiddag vrij gemakkelijk voor de tweede ronde van de districtsbeker door een ruime overwinning bij derdeklasser Nieuwkoop.

Trainer Patrick Loenen had zijn team slechts op enkele plaatsen gewijzigd en vooraf zijn formatie gewaarschuwd om te waken voor onderschatting, die volgens de ervaren coacht in dergelijke wedstrijden tegen op papier mindere tegenstanders altijd op de loer ligt.

In de eerste twintig minuten maakte Sportlust zijn favorietenrol gelijk waar en was de bovenliggende partij die op een 2-0 voorsprong kwamen via twee treffers van Remco de Weerd. De jeugdige speler kreeg dan ook na afloop de complimenten van zijn coach, die voor de Sportlustmicrofoon zijn blijdschap met ‘dat ventje’ niet onder stoelen of banken stak.

Na de rust werd de score, na een pracht aanval door Zakaria Issarti uitgebreid naar 3-0 en vervolgens werd het ook 4-0 door een goal van de van een heel hardnekkige en vervelende blessure terugkerende Rik Wils, die vorige seizoen nog twintig doelpunten wist te maken.

Foto’s: Arie Verhagen