Logo Voetbal 4Naar aanleiding van een trap die een speler van Te Werve uit Rijswijk vorig weekend uitdeelde aan een speler van Sportlust heeft maandagavond in goede harmonie een gesprek…

plaatsgevonden tussen het bestuur van beide verenigingen. Hierbij waren ook de betrokken aanvoerders aanwezig. Ook werden door Te Werve nogmaals excuses aangeboden en door Sportlust geaccepteerd.

Er was sprake van een sportieve wedstrijd waarin over en weer fanatieke duels werden uitgevochten. Het natrappen paste niet in het beeld van de wedstrijd, hetgeen door beide aanvoerders werd bevestigd. Het bestuur van Te Werve heeft de betreffende speler, hangende het onderzoek van de tuchtcommissie van de KNVB, geschorst. De aanklager amateurvoetbal van de KNVB is inmiddels een onderzoek gestart. Zowel Sportlust als Te Werve gaan uit van een adequate vervolg door de KNVB.

De verenigingen benadrukken dat dit soort overtredingen niet thuis horen op een voetbalveld. De beelden zijn massaal gedeeld via de media. Als reactie daarop zijn er door enkele personen richting Te Werve en de betrokken speler bedreigingen geuit. Beide clubs zijn van mening dat dergelijke reacties ongepast zijn en betreuren deze gang van zaken en hopen elkaar te treffen in de finale van de KNVB-districtsbeker.