Logo Sportlust Vier finales moest Sportlust nog spelen en in de eerste van deze vier, uit bij Vitesse Delft, lijkt het doek gevallen voor de Roodwitten. De enige weg naar promotie is nu nog via…

de nacompetitie maar ook daarin zijn de kansen minimaal.

Vitesse Delft, onderin de middenmoot, was voor Sportlust een onneembare vesting. In een slechte wedstrijd viel de beslissing tien minuten voor tijd. Tekenend was de manier waarop de beslissing tot stand kwam, een terugspeelbal bracht doelman Van Jaarsveld in de problemen. Net voordat hij de bal naar voren wilde schieten, stuiterde de bal op en hij maaide half over de bal heen, de doorjagende spits van Vitesse kreeg hieronder een vrije gang naar het doel en beslechtte het lot van de Woerdenaren. In de resterende tijd wisten de bezoekers het tij niet meer te keren en reisde de ploeg teleurgesteld terug naar Sportpark Cromwijck.

Trainer Wim van ’t Westeinde was duidelijk: De ploeg had niet the fighting spirit laten zien die nodig was om in de titelstrijd mee te blijven doen. Teleurgesteld moest de trainer toegeven dat er een klein wondertje moet gebeuren wil Sportlust nog een gooi doen naar promotie.

Foto’s: Sportlust-TV