De rood-witte formatie van trainer Patrick Loenen heeft zich zaterdagmiddag tegen AZSV uit Aalten hersteld van de pijnlijke nederlaag van vorige week in Gouda tegen De Jodan Boys. Sportlust boekte een verdiende 3- 2 overwinning.

In de topper tussen de nummers twee en drie kwam de thuisclub al na drie minuten op voorsprong door een doelpunt van Martijn Jansen. De Woerdenaren verzuimden daarna echter om de score verder uit te breiden. De kansen waren er wel degelijk, maar gescoord werd er niet. Hierdoor zochten beide ploegen met een 1-0 voorsprong voor Sportlust de kleedkamers op.

In de tweede helft was het in de 64e minuut raak. Rick Wils pikte zijn doelpuntje mee en scoorde de 2-0. Het werd nog even spannend toen Martijn Jansen wederom scoorde, echter ditmaal in het eigen doel. Mark van der Weijden zorgde een minuut later ervoor dat de marge weer twee doelpunten werd. In de slotfase scoorde Nick van Breugel nog voor AZSV, maar de overwinning voor de thuisploeg kwam niet meer in gevaar.

Door deze overwinning pakt Sportlust de tweede plek met drie punten achterstand op de Utrechtse koploper DHSC, dat met 2-1 van ARC won.

Foto’s: Sportlust TV /Arie Verhagen