Koploper Sportlust ‘46 heeft een belangrijke overwinning geboekt in de 1e klasse C. De ploeg van Patrick Loenen won ruim met 1-4 van Nieuw-Lekkerland. Concurrent Sliedrecht speelde met 0-0 gelijk, waardoor het gat nu zeven punten bedraagt. Hierdoor kan het kampioenschap in de eerstvolgende thuiswedstrijd binnengehaald worden.

Al in de derde minuut kwamen de rood-witten, na een rake vrije trap van Robin Demeijer, aan de leiding op Sportpark Excelsior. Ook de 0-2 viel uit een vrije trap van dezelfde Demeijer. Sportlust ’46 controleerde de eerste helft maar voor rust deed Nieuw-Lekkerland nog iets terug na matig ingrijpen van de rood-witten.

In de tweede helft liep Sportlust’46 verder uit en kwam het nimmer meer in de problemen. De goed spelende Demeijer maakt zijn derde en ook Zakaria Issarti, die langzaam zijn topvorm van voor de winterstop weer hervindt, vond het net en zette de 1-4 eindstand op het bord.

“Dat Sliedrecht gelijkspeelde was een extra cadeautje. We kunnen nu rustig toewerken naar het kampioenschap”, aldus tevreden Patrick Loenen. “Binnen de groep leeft het al lang, maar je wil het niet te hard naar de buitenwereld roepen. Nu kunnen we er niet meer omheen.”

Foto’s: Sportlust-TV