Logo Sportlust Sportlust is er zaterdagmiddag op eigen veld niet in geslaagd om de promotie naar de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal af te dwingen. In de finale van de…

nacompetitie ging WHC uit het Gelderse Wezep met een 2-3 zege en de promotieplaats aan de haal.

Na wat verkenningen van beide kanten, werd duidelijk dat de Rood-witten het beste van het spel hadden en dat vertaalde zich in een 1-0 voorsprong door goaltjesdief Rick van Wils. Zo kon de thuisclub enigszins gerust op de thee aan.

Tien minuten na rust leek er geen vuiltje aan de lucht, toen Zakaria Issarti de Woerdenaren naar 2-0 schoot. Daarna brak de ‘glorietijd’ aan voor WHC-er Jonathan van Marle, want met een puntgave hattrick velde hij het vonnis over de Rood-witten. Vooral goal nummer twee en drie van de Wezeper spits waren bijzonder sneu voor Sportlust, want die goals werden gescoord toen de wedstrijd zo goed als op zat.

Er komt echter nog een kans op promotie In een extra ronde strijden Xerxes/DZB, Brielle en Sportlust om nog een plaats in de hoofdklasse. Sportlust gaat in dat kader komende dinsdag op bezoek in Brielle.

Foto’s: Anno Visser