Logo Voetbal 7Afgelopen zaterdag zaten in totaal zeventig amateurclubs in de kokers voor de loting van de twee kwalificatierondes voor toernooi om de TOTO KNVB Beker. De halve finalisten uit de…

districtsbekers (24) en de derde divisionisten (34) zijn geplaatst voor de eerste kwalificatieronde.

Sportlust moet het in de eerste kwalificatieronde opnemen thuis tegen een roemruchte club: HBS Craeyenhout, een sportvereniging voor voetbal, cricket en hockey uit Den Haag. Tevens wordt er in georganiseerd verband golf, bridge, biljart en bowls gespeeld.

Drie scholieren van de Hogere Burger School richtten op 7 oktober 1893 een “Football Club” op. Aanleiding was een bal, die een van de jongens voor zijn verjaardag kreeg.

Er werd gespeeld op het Haagsche Malieveld. Toen de club door het ouder worden van leden geen scholierenclub meer was, werd in 1898, met behoud van de initialen, de naam “Houdt Braef Stant” aangenomen. Bijna vanaf de oprichting speelde HBS in de hoogste afdeling van de voetbalbond en zouden daar 58 jaar onafgebroken in blijven spelen. Tweemaal werd in die beginperiode het kampioenschap van Nederland behaald: in het seizoen 1903/04 en in 1905/06.