Logo SportlustEersteklasser Sportlust heeft dinsdagavond tweedeklasser DBGC uit Oude Tonge uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Op Sportpark Cromwijck werd het 4-0 voor de thuisploeg, die duidelijk een maatje te groot was voor de eilandbewoners van Goeree-Overflakkee.

Sportlust trok vanaf minuut één het initiatief naar zich toe. Met verzorgd voetbal werd er gezocht naar ruimte tussen de compacte DBGC-defensie. Het duurde dan ook tot de veertiende minuut voor thuisclub haar eerste kans mocht noteren. Na balverlies op het middenveld schoof Mark van der Weijden de bal langs DBGC-doelman Nieuwland.

Vlak voor de thee kwam Sportlus uit een vloeiende aanval op 2-0 na een droge knal in het dak van het doel van Rick Wils.

In de tweede helft probeerde DBGC als team compact te blijven spelen om de ruimtes zo klein mogelijk te maken voor de tegenstander. In minuut 67 kwam Sportlust op 3-0 door opnieuw Van der Weijden. Na een ongelukkige handsbal kreeg de thuisploeg vervolgens nog een strafschop die – het wordt eentonig – door Van der Weijden onberispelijk werd binnen geschoten.

Zo eindigde dit duel in 4-0 en gezien het spelbeeld was de zege niet meer dan terecht.