Logo Sportlust Sportlust heeft de finale van de districtsbeker West 2 bereikt. Na negentig minuten was het 1-1, waarna de thuisclub de strafschoppen (5-4) beter wist te nemen dan Brielle.

De verrassing bij de opstelling was dat keeper Michael de Leeuw op doel stond waar normaal Fabian van Jaarsveld de bekerwedstrijden zou keepen, aar de doelman was echter niet geheel fit.

De eerste kans was voor Brielle dat na acht minuten de paal raakte. Ook in het vervolg van de eerste helft had Brielle de overhand. Sportlust’ wist het doel schoon te houden, waardoor met 0-0 gerust werd.

De tweede helft startte Sportlust met meer dreiging, maar kwam Brielle op voorsprong door een slordigheidje in de defensie: o1. Erg lang duurde dit niet en Sportlust schroefde het tempo op en het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker. Rick Wils, wie anders, tekende voor de 1-1.

Bij deze stand werd er einde wedstrijd gefloten, gevolgd door strafschoppen. In die serie werd de jarige keeper De Leeuw de held voor de Rood-witten. Hij stopte twee penalty van Brielle en kon Martijn Jansen de winnende binnenschieten namens Sportlust.

Op 10 mei (Hemelvaartsdag) wordt de districtsbekerfinale gespeeld op het terrein van DHC in Delft. Tegenstander is FC Gravenzande dat Te Werve versloeg met 1-7.

Foto’s: Arie Verhagen