Logo Galgenwaard Utrecht Zaterdagavond bezochten 250 Sportlust-mensen de wedstrijd in De Galgenwaard van FC Utrecht tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd was het slotstuk van een week…

waarin de samenwerking tussen FC Utrecht en Sportlust duidelijk zichtbaar werd.

Voor de spelers onder de negen jaar begon de wedstrijd op een tijdstip waarop zij normaal al naar bed gingen, namelijk kwart voor negen. Met gejuich werd de spelersbus van FC Utrecht verwelkomd toen zij om kwart over zeven werden opgehaald in Woerden.

In de rust van thuiswedstrijden van FC Utrecht wordt een competitie ‘latje trappen’ gehouden tussen voetbalclubs die een samenwerkingsverband hebben met de profclub. De jeugd onder dertien, mocht in de rust van de wedstrijd het opnemen tegen een team uit Amerongen. De jongens genoten van de opkomst in het stadion en het lukte hen om drie keer de lat te raken, waarmee ze het team uit Amerongen versloegen. Tot slot mochten ze nog een ereronde doen, waarbij ze hard werden aangemoedigd door het vak met Woerdenaren.

Dat de thuisclub met 3-1 won van PEC Zwolle zorgde voor een mooie afsluiting van de week, die in het teken stond van de samenwerking met FC Utrecht.

Foto: Tobias Kortink
Sportlust te gast in de Galgenwaard
08 stadion