Sportlust won afgelopen zaterdag wel van FC Rijnvogels, maar dat het makkelijk ging is een ander verhaal. Door de zege en de afgelaste wedstrijd van AZSV steeg de ploeg van Patrick Loenen naar de eerste plaats. Mark van der Weijden was tweemaal trefzeker.

De Woerdense bezoekers kregen op sportpark De Kooltuin maar moeilijk vat op het spel van de Katwijkers. Rijnvogels liet de bal achterin rondgaan, maar veel verder kwam de thuisploeg ook niet. Uiteindelijk kregen de Rood-witten enige grip op dat spel, maar toen keek het inmiddels ook aan tegen een achterstand van 1-0.

Nog voor de rust zette Mark van der Weijden de Woerdenaren op gelijke hoogte, nadat hij de keeper wist te omspelen en de gelijkmaker moeiteloos binnen kon schieten. Tien minuten voor het aflopen van de reguliere speeltijd werd Van der Weijden de diepte ingestuurd en werd hij tegen het gras gewerkt, binnen de beruchte lijnen van het strafschopgebied. De terecht toegekende ‘pingel’ werd door Van der Weijden zelf onberispelijk omgezet in de winnende treffer voor Sportlust.

Als promovendus gaan de Woerdenaren de winterstop in met een prima resultaat.

Foto’s: Sportlust TV