Logo voetbal 11 Sportlust veroverde afgelopen zaterdag de derde plaats op het Frans Bahlmann Toernooi in Alphen a/d Rijn en creëerde tegen het Leidse RCL de gehele wedstrijd…

diverse kansen maar verzuimde om dit te belonen met doelpunten.

RCL kwam halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong na een schitterende aanval over een aantal schijven en de verdediging van Sportlust ’46 werd hierbij volledig uitgespeeld.

Vlak voor rust kreeg Sportlust ‘46 een strafschop na een valpartij van Jeroen Merk. Moussa Kalisse verzilverde dit buitenkansje en maakte de 1-1.

De gehele tweede helft was van mindere kwaliteit ook mede door de diverse wissels die beide trainers toepasten. Een half uur voor tijd werd ook keeper Michael de Leeuw gewisseld voor Tim Hoogendijk. Dat bleek een gelukkige ingreep want de wedstrijd draaide uit op een strafschoppenserie. Het was deze Tim Hoogendijk die in die serie een strafschop stopte en zodoende Sportlust de derde plaats bezorgde.

In de finale was Argon de sterkere tegen gastheer Alphense Boys. Door een afgetekende 6-3 overwinning ging de felbegeerde beker dit jaar mee naar Mijdrecht.

Foto’s: Website Sportlust ‘46
35 bahlmann
35 bahlmann1