De ploeg van trainer Patrick Loenen is de nieuwe koploper in de eerste klasse C. De Woerdenaren versloegen in Waardenburg WNC met 5-0 en profiteren hiermee optimaal van het verlies van lijstaanvoerder Sliedrecht tegen Geinoord.

Door een doelpunt van Mark van der Weijden kwam Sportlust in de 29e minuut op voorsprong. Thomas Heideman verdubbelde de score in de 37e minuut met een fraaie kopbal. De 2-0 was ook de ruststand. De tegenstander uit Waardenburg bood het eerste half uur goed tegenstand en probeerde voetballend onder de druk van de rood-witten uit te komen.

Sportlust speelde echter een van hun beste wedstrijden van het huidige seizoen. Het goede spel werd ook de tweede helft voortgezet. Na een fantastische solo nam Zakaria Issarti in de 57e minuut de 3-0 voor zijn rekening. De steunpilaar van het team passeerde drie tegenstanders, waarna hij koelbloedig afdrukte en de keeper kansloos liet. De 4-0 viel twintig minuten later en kwam van de voet van Mauro Franken. Het slotakkoord was voor Rick Wills. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd schot hij de eindstand van 5-0 op het bord.

Foto’s: Arie Verhagen

{gallery}nieuws/2019/04/04-sportlust{/gallery}