Logo Sportlust Sportlust heeft ook de tweede competitiewedstrijd in winst weten om te zetten. Het Zoetermeerse HVV Te Werve werd met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd.

De thuisclub startte zeer sterk en met goed combinatievoetbal was men duidelijk beter dan Te Werve. Dit resulteerde in diverse kansen, maar men moest wachten tot de 10e minuut voor de Rood-witten op een verdiende voorsprong kwamen. Mitch van der Vlist krulde de bal op keurige wijze in de bovenhoek.

In de 37e minuut was het opnieuw raak. Een uitstekende voorzet vanaf links werd door de hard werkende Rick Wils binnen getikt en de 2-0 was een feit. Hierna was het eigenlijk wachten op de 3-0 voor de rust, maar die bleef uit.

In het tweede part een heel anders spelend Sportlust. Het initiatief werd onbewust overgelaten aan de tegenstander en slordigheidjes slopen in de ploeg. In de 63e minuut kreeg het daarvoor de rekening gepresenteerd en kon Te Werve de 2-1 binnen tikken.

Hierna werd het enigszins grimmig, want de bezoekers roken hun kans. Met fysiek voetbal probeerde men de thuisclub te overrompelen, maar de ploeg hield zich goed staande.

Zakaria Issarti kreeg nog een tweetal goede kansen en ook Mitch van de Vlist kon de beslissing forceren, maar stuitten op de uitstekende keeper van de gasten. Al met al een verdiende overwinning op een goede tegenstander.

Foto’s: Sportlust‘46/Arie Verhagen