Logo SportlustOp sportpark Vredenburch in Rijswijk ontmoetten zaterdag de twee halve finalisten van het toernooi om de KNVB-districtsbeker, Te Werve en Sportlust elkaar voor de competitie.

Beide teams verzekerden zich door overwinningen van een plaats in het ‘grote bekertoernooi’.

Na drie minuten al verzuimde Mitch van der Vlist om de score open te breken. Met goed doorzetten van de aanvoerder van Sportlust kwam hij oog in oog te staan met de sluitpost van de Rijswijkers. maar schoot hoog over. Te Werve kwam na een klein half uur op 1-0. Zes minuten voor de thee zorgde Robin Demeijer keurig voor de gelijkmaker: 1-1.

Na de doelwisseling zakte het niveau van de wedstrijd naar een zeer bedenkelijk peil. Waarschijnlijk gingen de zware midweekse wedstrijden hierin een rol spelen. Gescoord werd er niet meer en de wedstrijd dobberde langzaam naar het eind.

In de zesenvijftigste minuut deed er wel een merkwaardig incident voor. Terwijl de bal uit de verdediging van de groen-witten naar voren werd gespeeld, schopte de voorstopper van Te Werve achter de rug van scheidsrechter Roozeboom, zonder enige aanleiding, aanvalsleider Rick Wils heel onsportief tegen het kuitbeen. Zowel in het veld als na afloop van de wedstrijd was dit het onderwerp van gesprek.