Logo Sportlust Sportlust ’46 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop gelijk de draad weer opgepakt en een 0-2 overwinning mee genomen vanuit Delft tegen de plaatselijke Vitesse.

Op een koud en winderig sportpark was even aftasten en de spaarzame acties waren nog niet direct gevaarlijk.

Wel kwam er gaandeweg de eerste helft steeds meer ruimte op de zijkanten. Mitch van der Vlist kreeg de eerste reële kans maar schoot tegen de keeper aan en ook de kopbal van Rick Wils had beter verdiend. Aan de andere zijde had keeper Michael de Leeuw beter een snipperdag kunnen nemen, want echte aanvallen kreeg hij niet te verduren.

De tweede helft sukkelde eigenlijk op dezelfde manier door, hoewel Vitesse iets meer druk legde op de aanval. Hierdoor kreeg Sportlust nog meer ruimte en werd de snelle Mike Vrolijk in het elftal gebracht om daarvan te kunnen profiteren.

Halverwege de tweede helft viel de 0-1. Een voorzet van Martijn Jansen werd door Glenn Geefshuysen tot doelpunt gepromoveerd. Dit kwam het spelletje van Sportlust ten goede en niet lang daarna werd Mike Vrolijk de diepte ingestuurd en rondde de rush beheerst af en schoot onder de keeper door de 0-2 binnen en was de wedstrijd beslist.

Foto’s: Sportlust-TV