Logo Sportlust Sportlust heeft in de strijd om de KNVB-beker tegen hoofdklasser Jodan Boys gezorgd voor een stunt. De Rood-witten wisten na een kansloze eerste helft √©n een 0-2…

ruststand alsnog door een ijzersterk tweede deel met veel doelpunten een 4-2 overwinning te behalen. Direct na het eerste fluitsignaal kwamen de bezoekers al in de eerste minuut op een 0-1 voorsprong door een kopbal van Bram van Loon. Het was het eerste half uur eigenlijk eenrichtingsverkeer op Sportpark Cromwijck en dit resulteerde in de 21e minuut zelfs tot een 0-2 voorsprong, doelpuntenmaker was Gouwenaar el Idrrissi.

Maar na de thee tapte de thuisclub uit een heel ander vaatje en scoorde  Mitch van de Vlist met een mooie schuiver de aansluitingstreffer. Door de 1-2 groeide Sportlust steeds beter in de wedstrijd. Het kon langzaam het spelbeeld laten kantelen en kon steeds vaker aanvallen. In de 67e minuut mocht Stef Hoogveldt van elf meter raak vuren. De Boys verloren steeds vaker de strijd op het middenveld. In de 73e minuut mikte Mike Koenders een vrij trap in het netje en zeven minuten voor tijd knalde Jorn Uittenbogaard de eindstand op het bord: 4-2.

Foto’s: Anno Visser