Logo Sportlust Door het winnen van de districtsbeker mocht het elftal van Patrick Loenen afgelopen zaterdag aantreden in de landelijke beker tegen HBS Craeyenhout uit Den Haag.

Dit team, uitkomend in de landelijke derde divisie, werd vanaf het beginsignaal goed onder druk gezet door de thuisclub. Dit leidde al in de openingsminuten tot een doelpunt dat echter afgekeurd werd.

De gastheren deden niet onder voor de Hagenaars en kwamen in de 33e minuut op voorsprong door een doelpunt van de nieuwe buitenspeler Patrick Lopes Martins de Veiga. Net voor de thee kwam HBS langszij door een treffer van Willem Six.

In de tweede helft kwam het meeste gevaar van Sportlust en was het wachten op de 2-1. De bezoekers uit Den Haag trokken echter aan het langste eind. Zij sprongen effectief met hun kansen om en in de 78e minuut werd het 1-2.Vervolgens scoorde Willem Six nog twee keer om zo met een hattrick de eindstand te brengen op 1-4.

Het landelijke bekeravontuur van Sportlust is hiermee voorbij en de spelers van Patrick Loenen kunnen zich weer concentreren op de start van de competitie.

Foto’s: Anno Visser