Afgelopen zaterdag werden de ambities, die Sportlust bij het begin van de competitie had uitgesproken (meedoen om het kampioenschap) waar gemaakt met een spetterende overwinning van 5-3 tegen Heerjansdam.

Door die zege kregen de Rood-witten twee wedstrijden voor het einde van de competitie de kampioenschaal uit handen van voorzitter Jan van den Heuvel.

Bij opkomst van de teams werd er al een voorschotje genomen. Het nodige vuurwerk werd afgestoken en de supporters waren er klaar voor. De pot begon dan ook in opperbeste stemming en na twintig minuten spelen stond er al een geruststellende 3-1-voorsprong op het scorebord, waarvan drie goals uit een strafschop.

Op de eerste minuten na, had de thuisclub niets te vrezen van de bezoekers uit Heerjansdam. Ook na de thee was er maar één ploeg die recht had op de zege. Mark van der Weijden zorgde voor de 4-1 en toen Zakaria Issarti de 5-1 tegen de touwen werkte, was de buit binnen.

Heerjansdam, dat de moed niet opgaf, scoorde na een uurtje door Jelmer Nugteren nog wel de 5- 2. Dat Sportlustspeler Luuk Molkenboer in de toegevoegde tijd tijd pardoes zijn eigen doelman Van Jaarveld nog een keer passeerde was voor spelers en fans geen enkel probleem: 5-3.

Foto’s: Arie Verhagen – Sportlust-TV