Logo Sportlust Sportlust is tijdens de laatste wedstrijd van 2016 vrij kansloos uitgeschakeld in het bekertoernooi. Hoofdklasser Ter Leede uit Sassenheim was te sterk voor de Woerdense…

ploeg, het domineerde de gehele wedstrijd en was dan ook de verdiende winnaar.

Vanaf het begin was duidelijk dat Ter Leede snel een voorsprong wilde forceren en slaagde het ook. Na twintig minuten stond er al een 0-2 op het bord. Sportlust had helemaal niets in te brengen, de Woerdense ploeg liep constant achter de feiten aan. Ter Leede bleef makkelijk op de been en stond het bij rust comfortabel op voorsprong.

Het tweede bedrijf liet een strijdbaarder Sportlust zienzonder gevaarlijk te worden. Naarmate de tijd verstreek ging ook de klok steeds meer tegen Sportlust werken maar het sierde de Roodwitten dat het bleef proberen de aansluitingstreffer te maken. In de tachtigste minuut liet Mitch v.d. Vlist het net trillen en Ter Leede raakte even van de wijs.

Het spel werd grimmiger maar arbiter Van de Perk loste een paar opstootjes goed op en Sportlust zette aan voor slotoffensief. Ter Leede was echter slim genoeg om van de geboden rumte te profiteren en drie minuten voor tijd schot Jeffrey Bok de bezoekers in veilige haven.

Foto’s: Anno Visser