Logo Sportlust Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen bij de bekerwedstrijd Zuidland – Sportlust. Na 90 minuten stond er 2-2 op het scorebord en kwamen de Woerdenaren…

na de ‘pingels’ als winnaar tevoorschijn.

De bezoekers begonnen met enkele wijzigingen, een aantal spelers kregen rust en ook doelman Fabian van Jaarsveld bleef op de bank; hij werd vervangen door Twan Schimmel.

In de eerste helft liep Sportlust tegen twee dompers op. Robin Demeijer en Mitch van der Vlist moesten er vroegtijdig vanaf door blessures. Twee minuten voor rust was het raak. Een inzet van Thabiso van Zeijl verdween prachtig in het net: 0-1.

De tweede helft was nog maar net begonnen, of Zuidland kwam langszij. Sportlust was het spel kwijt en de ploeg van Adri van Tiggelen probeerde door te drukken. Dat lukte in de 75 minuut, maar binnen 180 tellen lag de gelijkmaker van Aimen Saïd al in het netje: 2-2 en dus strafschoppen.

De eerste serie van vijf strafschoppen werden door beide ploegen onberispelijk binnen geschoten. Bij de zesde strafschop van Zuidland verdween de bal over het doel en mocht Jeroen Merk naar voren komen voor een winnende strafschop. Merk faalde niet en schoot Sportlust naar de volgende ronde.

Foto’s: Sportlust-TV
43 sportlust1
43 sportlust12
43 sportlust13