Sportlust heeft dinsdagavond met een mooie overwinning op SC Feyenoord de volgende ronde van het bekertoernooi weten te bereiken. De ploeg van Patrick Loenen krijgt door deze zege zicht op de landelijke KNVB-beker. Met een gunstige loting lonkt er wellicht een plek in de halve finale.

De afgelopen jaren speelde Sportlust zich in de kijker in bekerverband. Enkele jaren geleden eindigde het bekeravontuur op bezoek bij FC Volendam en vorig jaar was het Goudse Jodan Boys in de kwartfinale een te groot struikelblok. In 2018 mochten de rood-witten de beker omhoog houden, na winst in de finale tegen FC ’s Gravenzande.

De zege was volkomen verdiend. De thuisploeg speelde een goede eerste helft, waarin het de ploeg niet lukte om afdoende afstand te nemen. Na zeventien minuten schoot ‘doelpuntenmachine’ Mark van der Weijden de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong.

Ook na de thee bleef Sportlust de beter voetballende ploeg, maar het afmaken van de kansen bleek een hoofdstukje apart. Uiteindelijk gooide Sportlust de wedstrijd tien minuten voor tijd definitief in het slot na een overtreding binnen de beruchte lijnen. Scheids Hilgersom wees terecht naar de stip en Mauro Franken vuurde vanaf de kalkvlek onberispelijk de 2-0 eindstand op het scorebord .

Foto: Sportlust ’46

Sportlust ronde verder in de beker dankzij overwinning op SC Feyenoord