Logo Sportlust Het bekerseizoen voor Sportlust kan voorlopig even niet stuk. De Rood-witten versloegen op een regenachtig Sportpark Cromwijck dinsdagavond de amateurs van…

SC Feyenoord met weliswaar minimaal verschil en bereikte zodoende de halve finale van het distictsbekertoernooi.

Vier jaar geleden alweer was Sportlust ook al eens de bekersensatie en werd de opmars van de Rood-witten in het “echte” KNVB-bekertoernooi toen ter tijd pas gestuit in het stadion van Volendam aan De Dijk.

Bij Sportlust was er hoop op weer zo’n spectaculair optreden in de ‘grote’ beker. Om dat doel te bereiken was een overwinning op SC Feyenoord beslissend.

Daarbij is er nog een kans op een tastbare seizoenprijs, want de manschappen van trainer Wim van ‘t Westeinde kunnen met een periodetitel en de daaraan verbonden wedstrijden via de nacompetitie proberen te promoveren naar de Hoofdklasse.

De fans van de thuisclub konden bijna tachtig minuten eindelijk juichen. Feyenoorder Philip Dragon legde Sportlust-aanvaller Kevin Blonk in de ‘zestien’ neer en Moussa Kalisse was er als de kippen bij om het presentje onberispelijk te verzilveren.

Sportlust komt in de halve finales uit tegen Brielle dat gisteravond het Haagse VUC op een pak slaag trakteerde: 5-1.

Foto’s: Henk Wit