Afgelopen zaterdagmiddag stond voor Sportlust de uitwedstrijd tegen Zwaluwen in Vlaardingen op het voetbalmenu. De rood-witte equipe van trainer/coach Patrick Loenen knokte voor wat het waard was, maar slaagde er niet in om Zwaluwen te verslaan. Wankelen deed de thuisclub echter wel.

Een positief gevoel hield trainer Patrick Loenen over aan het duel met de Vlaardingers. “Ik baal wel van het resultaat natuurlijk, maar we hebben er alles aan gedaan. Dat is ook wel eens anders geweest en daar wilde ik vanaf. Dat is ook gelukt en daar ben ik echt blij mee. Toch was de beleving en inzet er wel”, vertelde Loenen.

Vlak voor het rustsignaal zorgde een fout in de Woerdense defensie nog voor de openingstreffer van Adair Veiga Lopez, maar al snel na het begin van het tweede deel van de voorstelling deed Rick Wils alweer iets terug: 1 -1.

Door die snelle gelijkmaker was er nog veel tijd over om de winnende treffer te maken, maar dat lukte uiteindelijk niet. Het was niet dat de kansen daarvoor ontbraken. Onder andere Issarti miste een levensgrote kans en dus was de conclusie gerechtvaardigd dat er meer in had gezeten voor de Woerdenaren.

Foto’s: Arie Verhagen / Sportlust ’46