Het naar de Hoofdklasse gepromoveerde Sportlust’46 heeft in zijn eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op het komende seizoen een nipte nederlaag geleden. Tegen de Oostzaanse FootbalClub (OFC), dat in de derde divisie van de zondagcompetitie uitkomt. werd er met 2-3 aan het kortste eind getrokken.

Het was een wat moeizame wedstrijd, wat logisch was vanwege de hitte waarin de trainingsarbeid van de vorige week moest worden verricht.

In de eerste helft was OFC de betere partij, maar in het tweede deel van de voorstelling had de rood–witte equipe van trainer Patrick Loenen over het algemeen het beste van het spel. De thuisclub begon ook goed aan de partij, want twee maal werd een voorsprong genomen, die helaas ook weer moest worden prijsgegeven.

De mooiste goal was echter de 2-3, waarbij OFC-er Niels Butter zich ontfermde over een vrije trap. De doelman van Sportlust stond te ver voor zijn doel en niet veel later kon hij de bal uit het net halen.

Komende zaterdagmiddag treden de Roodwitten opnieuw in het strijdperk: om half drie is SDO – een zondag Hoofdklasser uit Bussum – de tegenstander op sportpark Cromwijck.