Logo Sportlust Sportlust startte zaterdag scherp in de wedstrijd tegen Volendam. De ploeg was gretig en het balspel was goed en dat leidde dan ook na 17 minuten tot een doelpunt.

Robin Demeijer werd gevloerd in de zestien en Moussa Kalisse verzilverde de buitenkans: 1-0.

Hierna liet Sportlust onbewust het initiatief over aan de bezoekende wijdbroeken. Bij een counter maakte Mike Verhagen hands en kreeg daarvoor geel. Op het half uur maakte Volendam via Nico Keijzer de 1-1, zeven minuten later gevolgd door een tweede gele, dus rode kaart voor aanvoerder Mike Verhagen. Sportlust moest met tien man verder en dat werd een moeilijk verhaal. Toch maakte net voor rust de thuisclub nog de 2-1 via Robin Demeijer.

Na de rust een sterker Volendam dat probeerde Sportlust vast te zetten. Het was een identieke goal als de eerste, weer een vrije trap, weer niet op letten van de defensie en werd de 2-2 binnen getikt. Hierna was Sportlust niet meer bij machte om het overwicht te pakken met een mannetje minder. Volendam buitte dat voordeel goed uit en met twee schitterende doelpunten werd de einduitslag van 2-4 op het bord gezet.

Foto’s: Henk Wit