De wedstrijd tegen laagvlieger Rijsoord begon nogal hoopgevend voor de Woerdense hoofdklasser. Evert Brouwers zette de ploeg al snel op een 0-1 voorsprong. Even zouden de gedachte teruggegaan kunnen zijn naar het thuisduel. Toen overrompelde het elftal de toen kansloze bezoekers.

Echter, zaterdagmiddag was dat allesbehalve het geval. De rood-witten slaagden er niet in om de goede start een vervolg te geven en kregen daarvoor uiteindelijk de rekening gepresenteerd.

Trainer Patrick Loenen was helder in zijn analyse: “Het is momenteel simpelweg te vrijblijvend en door een aantal spelers wordt er te weinig verantwoordelijkheid gepakt”.

Die instelling leidde twintig minuten voor tijd ook tot de gelijkmaker van Rijsoord. Danilo Alkema was de gevierde man bij de thuisclub. Niet veel later beging Sportlust-doelman Menno de Jong een overtreding op een aanvaller. Hij was net te laat en kreeg daardoor een rode kaart.

Nadat Sportlust met een man minder op het veld kwam te staan, konden de bezoekers wel datgene opbrengen dat nodig is om wedstrijden te winnen. Dat het met een man minder wel zichtbaar was, zei ook wel iets over de periode voor de rode kaart, vond de oefenmeester van de Woerdenaren

Door de late winst van DSHC bij de nummer laatst Achilles ’29 is het verschil met de koploper opgelopen tot vijf punten en neemt Sportlust voorlopig plaats in de wachtkamer.

Foto: Sportlust-TV