Logo Sportlust Sportlust is afgelopen zaterdag erin geslaagd de volgende ronde van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse te bereiken. De ploeg won de strafschoppenserie…

(3-2), toen er na het spelen van een verlenging een 1-1 stand op het scorebord stond, meldt RTV Utrecht.

Een hoofdrol was weggelegd voor doelman Michael de Leeuw, die met drie gepakte penalty’s een belangrijk aandeel in de zege had.

In de eerste helft namen de gastheren het initiatief. De Friese topscorer Schokker kreeg drie kansen, waarvan hij er maar één van kon verzilveren. Een kopbal was voor De Leeuw en een strafschop ging naast.

Na de thee kwam Sportlust goed uit de kleedkamer en kreeg het meteen twee goede kansen om langszij te komen. Mitch van der Vlist kon zijn knappe individuele actie echter niet omzetten in de treffer. Daarna begon Sportlust aan een heus offensief, waarin het wel kansen creëerde, maar niet wist te scoren.

Een kwartier voor tijd bracht Robin Demeijer zijn ploeg op gelijke hoogte met een snoeihard afstandsschot. In de verlenging kregen beide ploegen nog een aantal goede kansen op de winnende goal. Gescoord werd er echter niet en moesten strafschoppen uitkomst bieden en die serie wonnen de Rood-Witten.

Foto’s: Arie Verhagen