Sportlust won de afgelopen zaterdag met maar liefst 4-0 van Spijkenisse. Door een nederlaag van DUNO Doorwerth nam de ploeg de tweede plek op de ranglijst over en is nog volop in de race voor de eerste periodetitel.

“Door hun manier van spelen moet je goed aan de bal zijn. Op het moment dat je dan de bal verliest en dat geregeld doet, dan word je kwetsbaar”, aldus trainer Patrick Loenen. Iets dat niet aan de orde was, aangezien de Rood-witten een prima eerste helft speelde. Goaltjesdief Mark van der Weijden strafte een verdedigingsfout van Spijkenisse af en kon de thuisclub met een voorsprong aan de thee.

In de tweede helft ging de thuisploeg verder met waar het was gebleven en schotelde de toeschouwers een vermakelijke pot voetbal voor. El Hasnaoui, Issarti en Van der Weijden uit een strafschop zorgden voor de uiteindelijk ruime uitslag.

Sportlust kan volgende week heel misschien de eerste periodetitel binnenhalen. Daarvoor zal het zelf op bezoek bij en van Capelle moeten winnen en is het noodzakelijk dat AZSV punten laat liggen op bezoek bij Achilles Veen. Trainer Patrick Loenen is in ieder geval optimistisch: “Ik geloof er wel in, maar we moeten het ook gewoon benaderen als een normale wedstrijd”, vindt de oefenmeester.

Foto’s: Arie Verhagen