Sportlust kon zaterdagmiddag weer een overwinning bijschrijven. De Rood-witten hadden het niet altijd even makkelijk tegen Achilles Veen, maar hielden tot tevredenheid van de toeschouwers de driepunter toch in eigen tas.

Doelman Menno de Jong was na afloop van de wedstrijd de gevierde man aan de kant van de thuisclub. In de tweede helft hield hij, nadat de Woerdenaren een voorsprong hadden genomen, de ploeg veelvuldig op de been.

Met enkele katachtige reflexen hield hij zijn doel in de tweede helft schoon. Het hele seizoen keept de doelman al uitstekend, maar zaterdag stak hij er ook daadwerkelijk bovenuit. “Menno hield ons na de 2-1 ook echt in de race”, aldus trainer Patrick Loenen.

Met de 3-1 zege toonde Sportlust tegelijkertijd aan dat de ploeg ook in moeilijke wedstrijden kan overleven. Op slag van rust kwamen de Brabantse bezoekers uit Altena op een 0-1 voorsprong via een treffer van Diego Meerveld.

Het toonde maar weer eens aan dat de thuisploeg op zijn hoede moest blijven tegen de levensgevaarlijke tegenstander. Rick Wils en tweemaal Mark van der Weijden brachten de thuisclub op voorsprong en vooral de benutte strafschop was voor Sportlust een opluchting.

Foto’s: Arie Verhagen