Logo Sportlust Sportlust heeft de streekderby tegen ARC uit Alphen aan den Rijn nipt gewonnen. Door de zege stijgt de ploeg naar de derde plaats en blijft nog meedoen voor het…

kampioenschap. De thuisclub begon de wedstrijd door meerdere schorsingen met een debutant, Mike Vrolijk. Al na zeven minuut fleurde Vrolijk zijn debuut op met een treffer: 1-0. De grootste gevaar kwam van verdediger Thijs Noordzij, die op een haar na het eigen doel miste en biij twee gevaarlijke vrije trappen stond de ARC-doelman in de weg. Een minuut voor rust kwamen de Rood-witten op 2-0 door een goal van Glenn Geefshuijsen.

Het tweede bedrijf liet een ander spelbeeld zien, ARC gooide de schroom van zich af en Sportlust moest achteruit, maar de verdediging stak in prima vorm. Ook doelman Fabian van Jaarsveld liet zien waarom hij de terechte eerste keus is. Vijf minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer. Bij een hoekschop wist Van Jaarsveld het speeltuig nog weg te tikken, maar de afgeslagen bal belandde precies op het hoofd een ARC-speler. Sportlust was niet uit het lood geslagen en wist de resterende speeltijd redelijk eenvoudig uit te spelen, waardoor de thuisploeg weer drie punten op het conto kon bijschrijven.

Foto’s: Anno Visser