Logo Sportlust Sportlust heeft gisteren de beker van het district West II gewonnen. Op het veld van DHC in Delft waren de mannen van Wim van ‘t Westeinde met 2-0 te sterk voor hoofdklasser…

FC ‘s-Gravenzande.

De Rood-Witten begonnen goed aan de wedstrijd. De eerste minuten was het voor beide teams enigszins aftasten. Een paar speldenprikken gaf aan dat Sportlust zich de kaas niet van het brood wilde laten eten.

Na een carambole in de ‘s-Gravenzander defensie was Zakaria Issarti attent, hij werkte de bal hard binnen. Na het doelpunt nam ‘s-Gravenzande het heft in handen, maar tot een goal kwam het voor de rust niet meer.

In de tweede helft drong ‘s-Gravenzande aan en nam het heft in handen. Sportlust loerde op de counter en probeerde de geboden ruimte te benutten.

Die ruimte werd beloond nadat Martijn Jansen aan de linkerkant kon opstomen en de bal voor het doel plaatste waar Mitch van der Vlist klaar stond om zijn voet tegen het speeltuig te plaatsen, waardoor de bal langzaam net naast de paal het doel inhobbelde: 2-0.

Een ongekende weelde en Sportlust bleef compact spelen, gaf niets weg en liet deze middag zien echt als een team te opereren.

Direct na het laatste fluitsignaal kon de champagne worden ontkurkt, fakkels kleurden het veld van DHC in Delft rood. De spelers en technische staf van Sportlust kregen de beker en medailles uitgereikt en vierden dat feestje uitbundig.

Door het bekersucces mag Sportlust’46 volgend seizoen ook meedoen aan het grote KNVB Beker-toernooi. Het wordt de tweede keer dat Sportlust aan de KNVB Beker mee mag doen. In 2014 werden achtereenvolgens hoofdklasser FVC en topklasser Kozakken Boys uitgeschakeld. De profs van Volendam bleken uiteindelijk een maatje te groot.

RPL-fotograaf Anno Visser ving de feestvierende spelers en supporters op bij thuiskomst op Sportpark Cromwijk.