Logo Sportlust Sportlust deed goede zaken afgelopen zaterdag. De rood-witten wonnen met 2-1 van GRC 14 en zag concurrent Sliedrecht drie punten verspelen tegen Nieuw-Lekkerland.

Hierdoor nadert Sportlust de koploper tot op één punt.

De ploeg van Patrick Loenen begon goed en kreeg de eerste helft enkele goede kansen. De thuisploeg speelde – zoals verwacht – defensief en probeerde het spel te vertragen. Na een klein half uurtje viel de meer dan verdiende openingstreffer. Waar eerst nog de paal werd geraakt, nam Mark van der Weijden uit een hoekschop de 1-0 voor zijn rekening.

Ook na rust dicteerde Sportlust de wedstrijd en beperkte de thuisclub zich tot de tactiek die ze zich vooraf hadden opgelegd. In de 70e minuut kantelde de wedstrijd echter. Doelman Michael de Leeuw moest met een hoofdblessure het veld verlaten en werd vervangen door Tim Hoogendijk. De 1-1 kwam vervolgens letterlijk uit de lucht vallen.

Toch bleven de bezoekers geconcentreerd voetballen en gingen op zoek naar de overwinning. Al moet gezegd worden dat Tim Hoogendijk nog goed ingreep op een kans van GRC. Invaller Rick Wills tekende in de 93e minuut voor de 2-1. In de resterende tijd  kwam Sportlust niet meer in problemen.

Foto’s: Arie Verhagen