In een uiterst povere wedstrijd boekte Sportlust een verdiende overwinning. Degelijkheid gaf zaterdagmiddag de doorslag en daarmee rukt de Woerdense hoofdklasser op naar een derde plek.

Op bezoek bij ARC won de ploeg van oefenmeester Patrick Loenen in een weinig verheffend duel. De rood-witten kwamen in Alphen aan den Rijn niet in de problemen, maar de Woerdenaren konden ook niet imponeren.

Al na een minuut voetballen kon de Alphense Racing Club op voorsprong komen, maar de kopbal van Stefan den Horder belandde op de paal. Nadien werden er ook geen noemenswaardige kansen weggegeven en kwamen de Woerdense bezoekers na zo’n vijfentwintig minuten voetbal op een voorsprong. Nick Verhagen kwam door op de rechterkant, waar hij de Alphense goalie Aäron Balk wist te verschalken.

Dat de organisatie daarna goed stond, is dit seizoen geen uitzondering. De roodwitte ploeg hoefde pas zes goals te incasseren en dat is veelzeggend. Volgens trainer Loenen is het resultaat vaak een gevolg van de wekelijkse uitvoering in de trainingen en de wedstrijd. Geen gekke dingen gaan doen op het moment dat niet zo gemakkelijk gaat. Het was ook dat devies dat zaterdagmiddag werd uitgevoerd.

Door deze overwinning doet de ploeg volop mee in de strijd om de eerste periodetitel.

Foto’s: Arie Verhagen