Logo Sportlust De beginfase liet een goed voetballend Sportlust zien. De bal ging lekker rond en ook de backs kwamen geregeld mee naar voren. Dit resulteerde dan ook in een…

voorsprong voor de bezoekers. Rory van Gulik stuurde Nick Verhagen de diepte in en kon vanaf de achterlijn Rick Wils bedienen: 0-1. Een lekkere opsteker, maar werd er door de Rood-witten in die fase het initiatief enigszins weggegeven en werd Xerxes/DZB gevaarlijk, maar Michael de Leeuw was op zijn post. Een ongevaarlijke situatie leidde toch tot gelijkmaker. De spits van de thuisclub was er als de kippen bij om een verkeerde terugspeelbal in het doel te stiften: 1-1.

De tweede helft was van een vergelijkbaar niveau. Sportlust had wel iets meer overwicht en speelde iets meer naar voren, maar ook zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. Ook Xerxes/DZB kreeg een aantal kansjes maar de Rood-witten kwamen een paar keer goed weg bij een paar klutsballen.

Drie minuten voor tijd kwam Moussa Kalisse in ‘de zestien ten val de bal ging op de stip en Kalisse schoot onberispelijk de 1-2 binnen. Hierna waren het nog een aantal hachelijke momenten aangezien de scheidsrechter bijna 10 minuten blessuretijd bijtelde. Uiteindelijk floot hij voor het eindsignaal en had Sportlust de eerste drie punten binnen.

Foto’s: Sportlust/Arie Verhagen