Logo Sportlust Tijdens een trainingskamp in de buurt van Groningen speelden de Roodwitten zaterdag tegen 2e klasser NEC Delfzijl. De openingsfase was duidelijk dat Sportlust…

de betere van het spel had hoewel NEC daar fysiek iets tegenover wilde zetten. Dit leidde tot vervelende overtredingen waartegen de goed leidende scheidsrechter duidelijk optrad.

Na een half uur eindelijk een succesvolle aanval waarbij Mike Vrolijk de assist gaf en Jeroen Merk van dichtbij in een leeg doel de openingstreffer kon maken. Direct daarop verving doelman Michael de Leeuw de eerste keeper Fabian van Jaarsveld.

De tweede helft stond bol van de regen, maar dat belette Zakaria Issarti niet om de bal klaar leggen voor Moussa Kalisse: 0-2, even later gevolgd door een slordigheidje in de verdediging: 1-2.

Het laatste half uur was voor keeper Tim Hoogendijk die  zijn debuut maakte. In de 62e minuut pikte Mitch van der Vlist zijn doelpuntje mee, maar in de volgende aanval stond het alweer 2-3 door een mooi NEC-goal. In de 80e minuut bekroonde Moussa Kalisse zijn goede spel door 2-4 te maken. Het slotakkoord was voor Zakaria Issarti met een geweldig stiftje: 2-5.

Foto’s: Website Sportlust
sportlust
sportlust1