Logo Sportlust Sportlust heeft zich geplaatst voor de finale om promotie in de hoofdklasse. De rood-witte brigade van trainer Wim van ’t Westeinde had tegen Kloetinge opnieuw…

een verlenging en strafschoppen nodig om de wedstrijd over de streep te trekken.

De eerste helft domineerde op de eerste vijf minuten na Sportlust de wedstrijd. Vooral Mike Vrolijk kreeg meerderde kansen. Na een halfuur was het eindelijk raak voor de spits, die de belangrijke 1-0 op zijn naam zette, nadat hij knap werd vrijgespeeld door ploeggenoten Rick Wils en Zakaria Issarti en ging Sportlust met voorsprong aan de thee.

Na rust leek er weinig aan de hand, tot Kloetinge na tien minuten plots de 1-1 maakte. Het gevaar van de Zeeuwen moest uit dode spelmomenten komen en op die manier werd dan ook gescoord. De Kloetingse inzet werd nog door Kevin Blonk van de lijn gehaald, maar op advies van de assistent werd de goal goedgekeurd. Er werd daarna niet mee gescoord en ook niet in de verlenging, dus konden beide teams zich opmaken voor de beslissende penaltyserie.

Vorige week was de heldenrol voor keeper Michael de Leeuw. Dit keer stopte hij de eerste Kloetinger strafschop. Martijn Jansen miste ook, maar de laatste strafschop van Kloetinge werd over geschoten en zat Sportlust in de finale van volgende week zaterdag op eigen veld tegen WHC uit Wezep, die ‘buur’ Montfoort met 0-3 te grazen nam. De aanvang van de beslissende wedstrijd om een plekje in de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal op sportpark Cromwijck is half drie.

Foto’s: Arie Verhagen