Logo SportlustSportlust heeft de thuiswedstrijd tegen Xerxes verloren. Na 90 minuten stond het 0-1, maar door blessures liet de scheidsrechter nog vier minuten langer spelen en daarin scoorden…

de elf van trainer Joop Hiele nog twee goals. Een stevige 0-3 nederlaag voor de Woerdenaren, die de hele wedstrijd achter de tegenstander aanliepen.

De wedstrijd begon langzaam en het duurde even voordat de eerste kansen voor beiden partijen zich aandienden, maar waar geen van beiden ook raad mee wisten. Al met al een matige eerste bedrijf, waarbij Xerxes het betere van het spel had en bovendien de meeste kansen kreeg.

Ook in het tweede deel van de voorstelling was het veelal kommer en kwel en weer gingen beide partijen niet vrijuit bij het missen van kansen. Behalve in de 64 minuut toen Xerxes er wel eentje achter Van Jaarsveld wist te prikken. Na deze treffer ging Sportlust op jacht naar de gelijkmaker, maar de Xerxes-defensie gaf geen krimp en gaf de thuisclub noodgedwongen daardoor ook veel ruimte weg. In de 91e minuut klapte de buitenspelval niet goed dicht en kon Xerxes de overwinning veilig te stellen. Sportlust boog het hoofd en moest in de 93e minuut zelfs nog een derde Rotterdamse tegentreffer incasseren.