De wedstrijd van Linschoten in en tegen Oegstgeest om een plek in de volgende ronde van de nacompetitie startte met enige vertraging. Het eerste kwartier was duidelijk in het voordeel van Linschoten. Hun spel zag er meer verzorgd en gestructureerd uit. Oegstgeest-goalie Messemaker moest meer dan eens in actie komen. In de twaalfde minuut viel het eerste doelpunt. Via een perfecte assist kon Oegstgeester Abel Bormans inkoppen: 1-0.

Dit gaf de wedstrijd een draai. Hoewel de kansen over en weer bleven komen, leek het zelfvertrouwen bij de Linschotenaren getemperd. Het werd een wedstrijd van gelijke krachten waar Oegstgeest in de afronding een perfecte middag beleefde. Vlak na rust vielen kort na elkaar twee doelpunten

Was het eerste al een beauty, de tweede en de derde waren bijna nog mooier. De 2-0 was een diagonale streep vanaf de zestien meter en de derde een goal ontstond via een steekpass na prachtig voorbereidend werk van de aanval: 3-0.

Een kleine tien minuten later zag de scheidsrechter zich genoodzaakt om twee Linschoten-spelers weg te sturen. De één voor een grove overtreding en de ander voor ‘praten’.

Voor zover dat al niet het geval was, was hiermee de wedstrijd zo’n twintig minuten voor tijd wel gespeeld en ging de wedstrijd uit als een nachtkaars.